søndag 3. april 2011

Pines & Dunes, Belek - Tyrkia. Februar 2011

Hei og velkommen til vår egen golfbane blogg, hvor vi vil gjøre en anmeldelse av hver golfbane vi spiller.

Vi er to midt på treet golfere (a.k.a. The Bogey Boys), som kan like backdropen (landskapet utenfor banen) eller layouten (designet på banens hull) mer enn for eksempel hvor kjappe greenene er. Helhetsinntrykket på golfopplevelsen er viktig for oss, da tar vi med det vi synes er viktig for de spesifikke banene. Er nettsiden kjempebra, så hever det helhetsinntrykket like mye som en dårlig backdrop kan senke det.

Vi vil prøve å få med så mye info som mulig, legge ved bilder og gi en vurdering ut fra våre egne kriterier.

Sjekk innom jevnlig og ha en god runde! 

The Bogey Boys 

Vi starter med en anmeldelse av to baner vi spilte i Belek, Tyrkia i Februar 2011, nemlig 
Sueno Pines og Sueno Dunes:
Starten på golfsesongen 2011 på Pines i Tyrkia. Bildet er tatt ca. kl. 06:57 den 6. februar. *


*klikk på bildene for større versjoner
 


Pris:
       Pines = 76 euro
       Dunes = 68 euro

Banens stand:
       Drøyt bra på begge baner! Knallforhold når vi kom, men etter ca. en uke begynte det å bli litt gult gress rundt omkring. Men nesten ikke verdt å nevne. Fun fact for deg som ikke alltid treffer fairwayen; du finner ballen din. Tyrkisk rough er ikke som norsk skog.

Backdrop/Layout:
       Backdropen var upåklagelig, til og med snødekte fjelltopper var synlig. Høy tv-golf faktor på mange steder på begge baner. Layouten var av samme standard som resten, veldig bra og smart lagt opp. Man merker at dette området er lagt opp for golf og ingenting annet.

Atmosfære:
       Alt i alt var det koselig og bra atmosfære, men det som trakk ned litt var til tider litt grinete oppførsel fra både de i pro shopen, hotellet og starterene. Vi måtte jobbe for å få frem smilet på gutta. Pluss til køllevaskerdama!

Scorecort, baneguide, banens lengde, slope osv.:
      Pines Golf Course: 18 hull - 72 Par - 6413 meter.
      Dunes Golf Course: 18 hull - 69 Par - 5643 meter.
      Scorekortene var standard, enkle og greie. Baneguide kostet 5 euro, fine de også.

Tralle/bil.
       Masse traller, altfor få biler. Men på en anne side, så var det kanskje altfor mange pensjonister? 

Vanskelighetsgrad: 
Pines er vanskeligere enn Dunes. Dunes er kortere enn Pines, men ikke noe spesielt lett av den grunn. Du kan fort ende opp med for mange slag hvis du er for tøff.
 
Sjekk mere info om banene HER

Resten av resorten HER 

Rimelig stive priser på de to banene som tilhører Sueno Golf Hotel, men i og med at vi hadde betalt for fri golf i én uke gjennom Din Golfreise, kunne vi late som om vi hadde noe der å gjøre. :)

Første tee på Dunes, o du fantastiske golfbane!
(Litt fakta: Par 69 - 5643 meter med bare glede. Denne banen har kun ett par 5 hull, derav par 69. Ingen lett bane av den grunn).



Vi havnet da på den gule og den blå tee´n, manndommen tvang derimot samtlige til utslag fra gul. :)

Slik så det ut ved hvert utslag, litt lei av den gode gamle ballvaskern, men den får vel jobben gjort da.

Gult utslag, hull 12 på Dunes. Pegkopp og ekorn-logo-plakett. Ja, det er ekorn der. Det er også massevis med tyrkiske frosker til venstre for dette utslaget. De ignorerte konsekvent alle oppfordringer om å være stille i baksvingen. Takk frosker for de fantastiske latterkrampene dere utløste. :) Forresten, sikt til høyre for treet, så er du midt i fairwayen..

Dette skiltet så vi på ett par av par 3 hullene, noe som sikkert er lurt å følge hvis man vil løse opp kø, men det var ingen som gadd å bry seg, så da gadd ikke vi heller :) Vi fikk hilst på de i flightene rundt oss da, positivt det.

Den eneste riktige måten å fylle ut ett scorekort på.

Hotellrom utsikt over driving range og treningsbunker.

Usikt andre veien, der var putting greenen gitt. 3500 kvm og greier. Staselig.

Reglene for Driving Rangen var på Tysk og Engelsk.


 Trening i teori og praksis, greenene på øvingsområdet sto i stil med greenene på banene. We like.
Mye folk på banen resulterer i kø. Her representert ved kjekken fra Groruddalen.
Masse katter rundt hotellet.
Skogen hadde discolys å tilby på kvelden, snasene greier.. Ganske lett å se for seg en DJ på 18. green til høyre der.. :)

Rett og slett utrolig vakkert!

Her er vi på vei inn. Kult innspill på 18. green på Dunes: Greenen er en øy omgitt av fontener, i tillegg har man tilskuere på Birdie Bar. Bra tv-golf faktor med andre ord! :-D
Sånne forhold har i allefall ikke vi sett i Norge før. Send oss adressen sammen med 4 greenfee billetter om vi tar feil.
Slik ser mesteparten av roughen ut. Lookin´ good..
Genialt vær, geniale baner og genialt selskap! Done son.


Pluss og minus:
- Pluss: TV golf! Har du spilt golf bare i Norge, så er dette en helt annen liga. Backdrop, layout, fairwayer og greener kan konkurrere med de aller beste fra Norge. Spille golf i februar er også pluss. Ikke nok med at det er to nydelige golfbaner, men de har ett fantastisk hotell i midten av begge to, så du kan bare spankulere rett ut fra hotellet til banene.
- Minus: Pro shopen ble fort omdøpt til am shop p.ga. surpomper bak kassa. De var lite villige til å hjelpe til med det vi her i Norge ser på som en enkel sak, nemlig starttider. Alle fikk håndskrevne bag tags som alle i am shopen og resten av hotellet (inkl.spa-avdelingen) brukte hele dagen, hver dag, på å skrive. Not good. Lite tips fra Norge; gjør litt it-research, få dere printer, trykk ctrl + p, problem solved :). Det ble også litt problemer med kø, men  er man positive golfere (som The Bogey Boys tross alt er), så går det bra.. :)


Helhetsinntrykket på hele resorten er 9 av 10, anbefales på det sterkeste!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar